logo
background image
  • Branża: FMCG
  • Siedziba: siedziba rejestrowa Wyględy, zakład produkcyjny Brochów k. Sochaczewa
  • Rok powstania: 1992
  • Wielkość: 100-500 pracowników

O naszej firmie

HELIO to rynkowy ekspert w dziedzinie bakalii i mas do ciast. Posiadamy naturalnie bogatą ofertę, ale przede wszystkim 30 lat doświadczeń na rynku B2C, potężne zaplecze infrastrukturalne i wypracowany know-how. Wiemy jak kupować najlepszy surowiec, efektywnie produkować, atrakcyjnie opakować i dobrze sprzedać konsumentom.

HELIO jest spółką notowaną na Giełdzie Papierów Wartościowych. Przedsiębiorstwo zostało założone w 1992 r. przez małżeństwo Justyny i Leszka Wąsowicz, którzy po dziś dzień nim zarządzają i są jego strategicznym właścicielem. Dzięki wizji, konsekwencji i stabilnej strukturze właścicielskiej spółka realizuje wielkie przedsięwzięcia metodą małych kroczków, nie obciążając nadmiernie kondycji finansowej, a także nie zaskakując nagłymi zmianami w realizowanej strategii rozwoju. Stabilna i transparentna pozycja finansowa, nienaganna opinia bankowa, a także stały polski właściciel to dla interesariuszy niepowtarzalne atuty HELIO jako stabilnego i pewnego partnera w biznesie, czy pracodawcy.

30 lat doświadczeń w segmencie B2C to bezcenna przewaga konkurencyjna HELIO. Firma nie tylko zna się na bakaliach, ale ma wypracowany know-how, jak je spakować i dobrze sprzedać konsumentom. Blisko 300 mln zł sprzedaży rocznie tylko w bakaliowym segmencie B2C to poziom, którym HELIO dystansuje się od reszty bakaliowego peletonu. Jednocześnie cały czas inwestujemy w markę i innowacyjne produkty. W 2021 r. marka HELIO została wyceniona najwyżej w branży bakaliowej w rankingu najcenniejszych polskich marek opracowanym przez redakcje Gazety Finansowej oraz Rzeczpospolitej.

Kompleks produkcyjny HELIO jest jednym z najnowocześniejszych i największych w branży bakaliowej w Europie. Imponująca powierzchnia zakładu (20 ha powierzchni użytkowej, ponad 10 ha gruntów), pojemne magazyny zintegrowane systemem IT, własna prażalnia orzechów, ponad 20 nowoczesnych linii produkcyjnych wyposażonych w systemy bezpieczeństwa produkcji żywności, czy w końcu różnorodne formy opakowań zapewniają olbrzymi potencjał współpracy, efektywność ekonomiczną produkcji i elastyczność dostosowania się do oczekiwań i potrzeb odbiorców HELIO.

Nadrzędną wartością firmy jest jakość na najwyższym poziomie. Dlatego zakład HELIO certyfikowany jest wg międzynarodowego standardu jakości i bezpieczeństwa produkcji żywności BRC - Global Standard for Food Safety (certyfikat BRC wersja 8), który uważany jest za wzorzec dla najlepszych praktyk w przemyśle spożywczym. Na najwyższą jakość składają się przede wszystkim najnowsze technologie, zaplecze laboratoryjne, profesjonalny zespół oraz stali i sprawdzeni dostawcy. W celu zapewnienia zgodności działalności z krajowym i unijnym prawem żywnościowym, HELIO objęte jest dodatkowo opieką prawną Centrum Prawa Żywnościowego. Efektem dbałości o utrzymanie najwyższej jakości naszych produktów są liczne nagrody i wyróżnienia. Jakość to dla nas priorytet, o który dbamy bezwzględnie, mając na uwadze zdrowie, kondycję oraz dobre samopoczucie naszych Konsumentów, a także renomę naszych dystrybutorów.

Aktywne oferty pracy

Super Ogłoszenie
05.09.2024
Super Ogłoszenie
05.09.2024
Super Ogłoszenie
20.09.2024

Używamy plików cookie do dostosowywania i ulepszania wyświetlanych Ci treści, zapewniając najlepszą jakość świadczonych usług. Jeśli klikniesz „Akceptuj wszystkie pliki cookie”, możemy nadal wyświetlać spersonalizowane oferty w oparciu o Twoje preferencje. Możesz wybrać opcję „Tylko wymagane pliki cookie”. Pamiętaj jednak, że blokowanie niektórych rodzajów plików cookie może wpłynąć na sposób wyświetlania przez nas treści dopasowanych do Twoich preferencji.

Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie i dlaczego ich używamy, zapoznaj się z Polityką cookies.